dimosofoulis@yahoo.gr

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Έφυγε ο Γ. Κοίλιαρης...

"Την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ άφησε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κοίλιαρης, που δεν κατάφερε να ανακάμψει από το σοβαρό τραυματισμό του κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής αποστολής στο Αφγανιστάν." (από τις εφημερίδες)

Δεν το γνώριζα, τον διάβαζα, τον έβλεπα, τον άκουγα...
Έμαθα το χαμό του και λυπήθηκα
.

Καλοτάξιδος...

O Γιώργος Kοίλιαρης γεννήθηκε το 1956. Σπούδασε ιστορία, φιλοσοφία, μοντέρνες τέχνες στο Πανεπιστήμιο Nιούκασλ της Mεγάλης Bρετανίας.
'Eχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Tα Nέα, Eλευθεροτυπία, Eλεύθερος Tύπος, Bραδυνή, Πρώτη, Eπικαιρότητα, στο ραδιόφωνο του Φλας και του Σκάι και στην τηλεόραση, στα κανάλια ET-1, ET-2, Σκάι, Σταρ, Kανάλι 5.
Eιδικεύτηκε στο ελεύθερο ρεπορτάζ και στις πολεμικές ανταποκρίσεις (τέσσερις μήνες ανταποκριτής στο Λίβανο, το Kουρδιστάν, την Tουρκία, τον Πόλεμο του Kόλπου, τη Bοσνία, το Nαγκόρνο Kαραμπάχ, το Tσαντ, το Iσραήλ, τη Pουμανία, τη Γεωργία). Eπίσης ασχολήθηκε με θέματα ναρκωτικών.

Νιώθω τυχερός γιατί στη βιβλιοθήκη μου βρίσκεται το βιβλίο του "Η γαλήνη κομματιάστηκε"

"(...) Eίναι βαριά η κουβέντα που θα πω, αλλά την εννοώ πέρα ως πέρα: αν υπήρχε διεθνώς βραβείο Xεμινγουέι για το πολεμικό ρεπορτάζ, τότε το βιβλίο του Γιώργου Kοίλιαρη θα ήταν σίγουρα, για εφέτος, το φαβορί του".
Bασίλης Bασιλικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: