dimosofoulis@yahoo.gr

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Πόσο απέχει η Πάτρα από την Αθήνα;

Πέμπτη πρωί και εκατοντάδες μαθητές στα σεισμόπληκτα σχολεία συσσωρεύονται για να εξεταστούν. Το ΥΠΕΠΘ, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των παιδιών και των γονιών τους, αποφασίζει να εξεταστούν οι μαθητές στα μαθήματα που είχαν απομείνει προφορικά.

Αγνοεί ότι:


  • οι εξετάσεις πρέπει να γίνονται μέσα σε κλίμα ασφάλειας

  • οι εξετάσεις απαιτούν ήρεμη ψυχολογική διάθεση για προετοιμασία

  • πολλοί υποψήφιοι τις τελευταίες μέρες ζούσαν με το φόβο του μετασεισμού που όλο θα γινόταν και ποτέ δεν ερχόταν

  • κάποιοι υποψήφιοι κοιμόντουσαν στα αυτοκίνητα ή σε σκηνές

  • στη ζωή πέρα απ' τη σχολική επίδοση υπάρχουν και άλλα πράγματα εξίσου σημαντικά

Για άλλη μια φορά μια απόφαση της κεντρικής διοίκησης αποδεικνύει ότι η Αθήνα είναι μακριά, πολύ μακριά από την περιφέρεια....

3 σχόλια:

ΤΑΣΟΣ είπε...

Ακόμη μακρύτερα φαίνεται να είναι και το Υπ. Οικονομικών που ακόμη δεν έχει ανακοινώσει μέτρα στήριξης των πληγέντων επιχειρησεων. Ισως και γιατί δεν είναι προεκλογική περίοδος.

Δημητρης είπε...

Είναι λυπηρό να διαπιστώνει κανείς ότι σημαντικές αποφάσεις για τον τόπο λαμβάνονται με κριτήριο τη χρονική εγγύτητα από τις επόμενες εκλογές ή την πολιτική δύναμη του "τοπάρχη" βουλευτή...
Ο Μαυρογιαλούρος είναι πάντα εδώ!

tasm είπε...

Σε μια σύγχρονη εποχή όπως αυτή που ζούμε, είναι λυπηρό κυρίως για τη νέα γενιά, να βλέπει κανείς ανθρώπους να προσπαθούν απλά να "επιβιώσουν" μέσα στα προβλήματα τις καθημερινότητας, τα οποία όμως δυστυχώς μας συνοδεύουν από μικρή ηλικία! Η απαξίωση στους όποιους θεσμούς, η έλλειψη ιδανικών, ενδιαφερόντων μα κυρίως των οραμάτων που μπορεί να έχει κάποιος, είναι απόρροια του τρόπου ζωής της κοινωνίας μας τις τελευταίες δεκαετίες. Όταν λοιπόν κάποιος μεγαλώνοντας σε μια κοινωνία που το "πολιτικό" σύστημα και όχι μόνο... δεν τον παρακινεί να αποκτήσει κάποια ιδανικά, απλά τους "βολεύει" να ενταχθεί και αυτός στο "ωχαδελφιστικό" σύστημα, τότε θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν αυτοί που επέλεξαν αυτούς που τους κυβερνούν, τη λάθος επιλογή που έκαναν και την προέκταση του κακού για τα παιδιά τους.(Βλέπε, σε τι κόσμο με έφερες μπαμπά/μαμά...). Φοβάμαι όμως ότι τα ίδια λάθη θα κάνουμε και εμείς και τα παιδιά μας. Ίσως είναι στο DNA μας! Άλλωστε υπάρχει και ένα υπέροχο τραγούδι των MIKE & THE MECHANICS το οποίο ξεκινά με τον καταπληκτικό στίχο "EVERY GENARATION BLAMES THE ONE BEFORE", δηλαδή, η κάθε γενιά κατηγορεί την προηγούμενη απ' αυτήν!!!!!